Friss topikok

Linkblog

Bemutatkozás

Az ITKID egy divat és életmód (?) blog, mely elsősorban férfiaknak szól, azon belül is a fiatalabb korosztálynak. Jómagam is olvasok néhány hasonló magyar és külföldi blogot, de még nem találkoztam olyannal, ami nem az idősebb generációnak készült volna, ezért gondoltam, majd megcsinálom én. :) Jó nézelődést!






Rovatok


divat zenekonzum
shopmylooktech
vettem



Song of the week





Kellenek-e a bevásárlóközpontok Budapestnek?

Kévés György, Ybl-díjas építész szerint hosszútávon le kéne bontani az energiazabáló plázákat. Átmeneti megoldásként építési stoppot javasol.
via

Nem tartom magam nagy világjárónak, ám tény, hogy voltam már pár helyen és nekem is feltűnt, hogy míg külföldön (bécsi, müncheni és londoni élményeimre tudok alapozni) inkább a bevásárló utcáknak van kultusza, addíg itthon a Váci utcán, a Fashion Street-en és az Andrássy úton kívül a divatéhes közönség a plázákban vásárol. Mindkét lehetőségnek megvan az előnye és a hátránya is, míg például a bevásárlóközpontokban télen is lehet portyázni, addíg a sétáló utcákban a hideg hónapokban mindenki igyekszik gyorsan lerendezni a dolgait.

Viszont amíg egy a Váci utcához hasonló hangulatos korzó tömegesen vonzza a turistákat, addíg a plázák inkább a helyiek számára épültek és egy város számára nyilván az előbbi az előnyösebb. Ezen kívül szerény véleményem szerint sokkal hangulatosabb egy sétáló utca, tele színpompás áruházakkal és butikokkal, mint egy légkondícionált, zárt, zsúfolt épület. A meglévő bevásárlóközpontok lebontása véleményem szerint túl radikális megoldás lenne, viszont az építési stoppot támogatnám. Szerintetek?

Kép: Google - Írta: wobe - 1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://itkid.blog.hu/api/trackback/id/tr762648748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aschen™ 2011.02.09. 17:36:35

Jó hogy vannak, de több tényleg nem kell! :\
süti beállítások módosítása