Friss topikok

Linkblog

Bemutatkozás

Az ITKID egy divat és életmód (?) blog, mely elsősorban férfiaknak szól, azon belül is a fiatalabb korosztálynak. Jómagam is olvasok néhány hasonló magyar és külföldi blogot, de még nem találkoztam olyannal, ami nem az idősebb generációnak készült volna, ezért gondoltam, majd megcsinálom én. :) Jó nézelődést!






Rovatok


divat zenekonzum
shopmylooktech
vettem



Song of the week





Már most parádés az idei Sziget fesztivál fellépőlistája

A 19. Sziget fesztiválra idén augusztus 10-15 között kerül sor és bár még csak az első néhány fellépő neve derült ki, szerény véleményem szerint már most olyan előadókat hívtak meg a szervezők, akikért mindenképpen érdemes kilátogatni idén (is) a fesztiválra. Én most így kapásból a Crystal Castles-t és a Hurts-öt emelném ki, naés persze a változatlan jegyárakat, ami ugyan még mindig nem olcsó, de legalább nem emelték fel őket a tavalyihoz képest. Nem szép dolog, de olyan jól és érthetően foglalták össze a dolgokat, hogy bemásolom a HVG cikkét az eddig bejelentett további információkkal.

Augusztus 10-15 rendezik meg az idei Sziget fesztivált. A jegyek ára a tavalyi lesz, fellép a The National, a Pulp, Dizzee Rascal, a Motörhead, a Judas Priest, a Chemical Brothers és a Gogol Bordello.

A Pop-Rock Nagyszínpad első nevei közt szerepel a Pulp, a zenekar, mely 2002-ben lépett fel utoljára, s már tavaly beharangozták, hogy 2011-ben néhány fesztivál erejéig összállnak, ráadásul a lehető legklasszikusabb felállásukban. A tavalyi BRIT zenei díjátadón az Év Legjobb Férfi Előadójának választott Dizzee Rascal is nagyszínpados lesz. A sort folytatja a dallamos hardcore Rise Against, a Smash Mouth, az Interpol, a The National és a folk-punk Flogging Molly is. Ismét itt lesz a Gogol Bordello és a Chemical Brothers is.

Új helyszíne a Szigetnek az Európa Színpad, ahol a kontinens országainak azon bandái mutatkoznak be, akik hazájukban már a legismertebbek közé tartoznak, sokszor akár stadionokat is megtöltenek, de a nemzetközi színtéren még nem arattak igazán átütő sikereket. Így például a flamand AC/DC-nek vagy a belga Queens of the Stone Age-nek is becézett zenekar, a Triggerfinger mely legutoljára tavaly készített nagylemezt All This Dancin' Around címmel, amit most a Sziget közönségének is bemutat. Olaszország egyik legnépszerűbb alter-rock bandája, a Verdena is bemutatkozik a Sziget közönségének. A Söhne Mannheims, egy tucat remek zenészt tömörítő, német szupergoup is színpadra lép.

Világzenei Nagyszínpadra lép az elmúlt hónapok legnagyobb szenzációját keltő AfroCubism projectet. A kubai Eliades Ochoa és zenekara valamint Kasse Mady Diabaté, Toumani Diabaté, Bassekou Kouyaté és Djelimady Tounkara mali zenészek. Itt lesz a tangót megújító argentin-svájci-francia Gotan Project is. újra a Sziget vendége lesz a Balkán roma himnuszaival Goran Bregovic és a Wedding And Funeral Band. Flamenkillo fedőnevű hip-hop-flamencójával a Szigetre érkezik a barcelonai Ojos de Brujo is. Fellép Gryllus Dorka zenekara, a berlini Rotfront is. Sokadszorra érkezik a Les Hurlements d’Léo, és először lép fel a Debout Sur Le Zinc kelta-klezmer-tangó-rock-cigányzene-fúziójukkal.

Az A38-WAN2 Színpadra jön a Marina and the Diamonds, a brit Skunk Anansie, és fellép a brit szintipop és elektro pop mozgalom egyik legígéretesebb zenekara, mely 2011-ben a Shockwaves NME Awards-on a Best New Band-nek járó elismerést kapta, a Hurts is.

A Party Arena elektronikus zenei színpadán fellép a Bloody Beetroots Death Crew 77, a Hadouken! és a Crystal Castles is.

Az eddigi sátor helyett egy Szabadtéri Nagyszínpadot kap a rock és metal műfaj, ahol naponta két nemzetközi, és két hazai sztár szórakoztatja majd a fesztivál látogatóit. A hírek szerint utoljára indul világkörüli turnéra – és ennek részeként a Szigetre is ellátogat - minden idők egyik legfontosabb heavy metál zenekara, a Judas Priest. Biztosan színpadra lép a legendás Motörhead és a Sonata Arctica is.

A 2011-es Szigetre is a 2010-es árak lesznek érvényesek. Marad a napijegy 12 000 Ft, a hazamenős bérletek ára elővételben április 30-ig 38 000 Ft, az ottalvós bérlet pedig 46 000 Ft a kedvezményes elővételes időszak végéig, április 30-ig.

Forrás: HVG.hu - Kép: Flickr - Írta: wobe - Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://itkid.blog.hu/api/trackback/id/tr702704629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása